Képgaléria |
Március 21-én ünnepeljük az Erdők Nemzetközi Napját, amelynek idei témája: „Az erdők és az élelmiszerek”.
Ez a nap arra hívja fel a figyelmet, hogy az erdők kulcsfontosságú szerepet játszanak az élelmezésbiztonságban, a táplálkozásban és a megélhetésben is. Az erdei gyümölcsök, ehető növények és a fenntartható erdőgazdálkodás mind hozzájárulnak egy egészségesebb, természetközelibb életmódhoz.
Iskolánk 9. osztályos erdész tanulói ma a Középrigócon ennek jegyében ültettek el egy saját nevelésű háziberkenye csemetét. A háziberkenye nemcsak őshonos és értékes faj, hanem termése tápanyagban gazdag, természetes forrása lehet az egészséges táplálkozásnak.
A faültetéssel is szeretnénk hangsúlyozni, hogy az erdők és a táplálék szorosan összekapcsolódnak, ha vigyázunk az erdőre, az erdő is gondoskodik rólunk.
Óvjuk és becsüljük az erdőinket – hiszen a jövőnk múlik rajtuk!